VN-ambassadeur: veroordeel Abbas' haat-toespraak

dinsdag 16 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische ambassadeur Danny Danon heeft gisteren in een brief aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres om een veroordeling gevraagd van de 'haatdragende toespraak' die de Palestijnse leider Machmoud Abbas maaandag in Ramallah hield.

Afbeelding: VN-ambassadeur Danny Danny Danon (foto: Yonatan Sindel/Flash90)

In zijn brief schreef hij onder meer dat Abbas in zijn toespraak de Staat Israël beledigde met zijn haatdragende en racistische taal en zijn bestaansrecht in twijfel trok.

'Naast veel andere beledigende verzinsels herhaalde de president van de Palestijnse Autoriteit de leugen dat de oprichting van de natie-staat van het Joodse volk in ons historische vaderland een 'koloniaal project was dat niets met het Jodendom te maken had', schreef Danon.

Abbas beschuldigde de grote Europese mogendheden er ook van, Joden uit Europa naar het Midden-Oosten te brengen als onderdeel van hun plan om hun toekomstige economische belangen te behartigen. Deze opmerkingen herinneren ons aan de racistische woorden van het wreedste regime van de vorige eeuw'.

De haatdragende woorden van de Palestijnse leider Abbas, die het bestaansrecht van een lidstaat van de Verenigde Naties ter discussie stellen, zijn absoluut onaanvaardbaar en moeten duidelijk worden veroordeeld', besluit Danon.
Zullen de Verenigde Naties ingaan op de eis van Danon?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.