Filmfestival verbiedt Palestijnse film wegens opruiing

dinsdag 16 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Israël klaagt al jaren over de aanhoudende Palestijnse aansporing tot geweld (in strijd met de 'Oslo-akkoorden'). Nu lijkt het erop dat enkelen in de internationale gemeenschap eindelijk het probleem gaan aanpakken zijn.

De Aziatische stadstaat Singapore heeft deze maand de vertoning verboden van een Palestijnse film die zij te 'opruiend' vond. De film 'Radiance of Resistance' verheerlijkt de acties van twee jonge Palestijnse meisjes, Janna Ayyad (9) en Ahed Tamimi (14), die routinematig Israëlische soldaten provoceren. Hij was gepland om te worden vertoond op het jaarlijkse Singapore Palestijns Filmfestival.

Bij het verbieden van de film verklaarde de Infocomm Media Development Authority van Singapore: 'Door de meisjes te promoten als rolmodellen die in een voortdurend conflict moeten worden nagevolgd, moedigt de film activisten aan om hun verzet tegen de vermeende onderdrukkers voort te zetten. Het scheefgetrokken verhaal van de film is opruiend en kan leiden tot disharmonie tussen de verschillende rassen en religies in Singapore.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.