Abbas is woedend op iedereen

maandag 15 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Het zal nog wel blijken, of de Palestijnse president zich met zijn woedende toespraak tijdens een bijeenkomst van de Centrale Raad van de PLO alleen maar in de voet heeft geschoten, of dat hij zijn politieke graf heeft gegraven.

Niet alleen ontkende hij – zoals altijd – elke Joodse band met Jeruzalem en Israël, toen hij beschreef hoe 'de Europeanen probeerden hun belangen in het Midden-Oosten te verdedigen en daarom aan Nederland, dat op dat moment de grootste vloot had, vroeg om de Joden naar Palestina te brengen'.

Abbas beledigde ook de Amerikaanse president Trump in zijn boze toespraak, toen hij naar aanleiding van een tweet van Trump, waarin hij de Amerikaanse hulp aan de Palestijnen ter discussie stelde, zei:'Moge uw huis instorten. Wanneer heeft u (Trump) mij iets aangeboden, aan de telefoon, op TV?'

Traditioneel werd ook van Groot-Brittannië geëist zich te verontschuldigen voor de Balfour Verklaring, die precies honderd jaar geleden de aanzet gaf tot het ontstaan van het moderne Israël.

Het is niet bekend of deze uitbarsting van woede van de Palestijnse leider was gepland, of dat hij zich alleen tot dit commentaar liet meeslepen. Het is echter zeer waarschijnlijk dat hij de Amerikaanse regering, die nu al zeer kritisch tegenover hem staat, er nog meer van heeft overtuigd, dat hij geen echte vredespartner is.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.