Israëlische zanger, die Obama beledigde, mag VS niet in

maandag 15 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische zanger Amir Benayoun, die ter gelegenheid van de Holocaust gedenkdag op 27 januari voor de Verenigde Naties zou optreden, krijgt blijkbaar geen visum voor de Verenigde Staten. In de toelichting van de Amerikaanse ambassade stond dat de zanger niet overtuigend kon aantonen dat hij 'een sterke band heeft met zijn land, die hem ertoe zal brengen er weer naar terug te keren'.

Afbeelding: Amir Benayoun (foto: Shlomi Cohen/Flash90)

Met andere woorden, de patriottische en zelfs rechtse zanger zou niet genoeg reden hebben om naar zijn vaderland terug te keren, en de Amerikaanse autoriteiten vrezen dat hij mogelijk probeert illegaal in hun land te blijven. De officiële uitnodiging van de VN aan Benayoun kon de medewerkers van de ambassade niet overtuigen, evenmin als het feit dat hij concerten in Israël heeft gepland voor de maanden februari en maart.

Amir Benayoun zou samen met de zangers Miri Mesika en David D' Or het nummer 'The Last Survivor' (De laatste overlevende) zingen.

Het lijkt erop dat de ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds boos zijn op een anti-Obamalied dat hij in 2015 uitbracht, waarin hij over een 'corrupte en wrede' kraai met de naam Obama zong en hem een snelle dood toewenste.
Ongetwijfeld zijn er nog ambtenaren bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, waaronder velen op de ambassade in Tel Aviv, die een wrok hebben tegen Benayoun omdat deze de voormalige president beledigde.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken probeert nu de plooien glad te strijken en de Amerikaanse autoriteiten ervan te overtuigen dat de zanger niet van plan is in de VS te blijven, zodat hij toch nog het visum kan krijgen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.