Gewonde van steekpartij ontslagen uit het ziekenhuis

zondag 14 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Video: Na de mesaanval (Opname:Israëlische politie)

Asher Almaliach, de 46 jaar oude bewaker die in december zwaar gewond raakte bij een steekpartij bij de ingang van het Centraal Busstation in Jeruzalem, is zondag uit het ziekenhuis ontslagen. Zijn snelle herstel werd door de artsen een wonder genoemd.

Op 10 december 2017 werd de bewaker door een terrorist neergestoken toen hij bij de ingang van het busstation werd gecontroleerd. Videobeelden van de beveiligingscamera's filmden het moment dat de terrorist het mes trok en Asher Almaliach direct in het hart stak.

Als Almaliach niet zo snel naar het ziekenhuis was gebracht, had hij de aanval waarschijnlijk niet overleefd, zeiden de artsen van het Shaarei Zedek Ziekenhuis. Enkele dagen lang werd zijn toestand als zeer kritisch beschouwd, de familie vroeg om te bidden voor Ashers herstel. Maar op 24 december zagen de artsen voor het eerst een verbetering in zijn toestand en konden ze hem losmaken van de kunstmatige beademing.

Vanochtend was het eindelijk zo ver, Asher Almaliach werd in goede conditie ontslagen, thuis in de armen van zijn familie. Nu begint voor hem een lange revalidatieperiode.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.