Video van de dag: Hebron, vrijer dan u denkt

zondag 14 januari 2018 |  Redactie Israel Today

In de video van vandaag legt een in Hebron geboren Joodse vrouw uit hoe het daar echt uitziet. Door de eenzijdige berichtgeving in het buitenland krijgen veel mensen de indruk dat de Arabische bevolking van de stad lijdt onder de 'Israëlische bezetting'. Er zouden straten gesloten zijn voor Arabieren, hun bedrijven zouden zijn gesloten en hun bestaansmiddelen vernietigd.

Er wordt niet gezegd dat dit slechts één straat is waar honderden terroristische aanslagen op Joden door Arabische terroristen hebben plaatsgevonden. Op 97% van het grondgebied van de stad kunnen Arabische burgers zich vrij bewegen. Daar zijn 17.000 bedrijven gevestigd, met inkomsten die 40% van het Palestijnse bruto nationaal product vertegenwoordigen.

De resterende 3% van het stedelijke gebied staat ook open voor Arabische burgers na een veiligheidscontrole. Joden mogen overigens die 3% van het stadsgebied niet verlaten. 97% van de stad is voor hen niet toegankelijk. De nieuw gekozen burgemeester van de stad was betrokken bij de moord op zes joden in 1980.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.