'Geen vredesbespreking zonder intrekking erkenning van Jeruzalem'

woensdag 10 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse hoofdonderhandelaar, Saeb Erekat, heeft dinsdag voor het radiostation Voice of Palestine gezegd, dat alle vredesbesprekingen onder leiding van de Amerikanen worden geweigerd totdat de Verenigde Staten hun erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël zouden intrekken, meldde het Palestijnse persbureau Wafa.

Alle toekomstige Amerikaanse vredesvoorstellen of oproepen om terug te keren naar de onderhandelingstafel zouden door de Palestijnse leiders worden verworpen, omdat ze onaanvaardbaar zouden zijn zolang de Amerikaanse president Donald Trump geen koerswijziging zou doorvoeren op zijn verklaring over Jeruzalem van 6 december 2017, aldus Erekat.

Hij bevestigde daarmee eerdere verklaringen van de Palestijnse leider Machmoud Abbas, die onmiddellijk na de verklaring van Trump zei dat de VS zijn leidende rol in het vredesproces had opgegeven. Hij was niet langer bereid om met Amerikaanse vertegenwoordigers te spreken.

Erekat zei ook dat in elk toekomstig vredesakkoord betrekking moet hebben op de stad Jeruzalem. 'Zonder Jeruzalem als hoofdstad is een Palestijnse Staat waardeloos,'zei Erekat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.