Trump helpt Israël, menen meeste Israëlische Joden

donderdag 4 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Er waren wilde speculaties, dat de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, het vredesproces en uiteindelijk de Joodse Staat zal schaden. Een dergelijke paniek zaaiende tactiek werd al lange tijd gebruikt wordt om Israël te dwingen zijn historische aanspraken en rode lijnen op te geven.

Maar Israëli's accepteren dit niet meer. Uit de maandelijkse Vredesindex enquête van het Israel Democracy Institute en de Universiteit van Tel Aviv, die deze week werd gepubliceerd, bleek dat een meerderheid van Israëlische Joden van mening is dat Trump de belangen van Israël echt begrijpt en de Joodse Staat helpt, ondanks hysterische reacties van het tegendeel.

Volgens de opiniepeiling meent 65 procent van de Israëlische Joden dat de verklaring van Trump over Jeruzalem in het belang van Israël is. Ongeveer hetzelfde percentage Israëlische Arabieren menen het tegenovergestelde.

Een grote meerderheid van 59 procent van de Israëlische Joden zei dat Trump in het algemeen de belangen van Israël begrijpt en in hun voordeel handelt. Bij aanhangers van de rechtse partijen was dit 81 procent, bij centrumpartijen 56 procent en bij linkse partijen 24 procent.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.