Netanyahu: 'Iraniërs, verdrijf regime, herstel vriendschap'

dinsdag 2 januari 2018 |  Redactie Israel Today, Benjamin Netanyahu
In een videoboodschap verwierp premier Benjamin Netanyahu de bewering van Rohani, dat Israël achter de protesten in Iran zit, en noemde die belachelijk. Hij bekritiseerde de Europese landen voor hun zwijgen over wat er gebeurt in Iran:

'Vandaag heb ik de bewering van president Rohani gehoord, dat Israël achter de protesten in Iran zit. Het is niet alleen een leugen, het is belachelijk. In tegenstelling tot Rohani, zal ik het Iraanse volk niet beledigen. Zij verdienen beter. Dappere Iraniërs gaan massaal de straat op. Zij zijn streven naar vrijheid, rechtvaardigheid en de fundamentele vrijheden die hen tientallen jaren werden ontzegd.

Het wrede regime in Iran tientallen miljarden dollars verspild aan het verspreiden van haat. Met dit geld hadden scholen of ziekenhuizen kunnen worden gebouwd. Het is geen wonder dat vaders en moeders op de straten demonstreren. Het regime is bang voor hen, voor zijn eigen volk. Daarom houden ze studenten gevangen. Daarom verbieden ze sociale netwerken. Maar ik ben ervan overtuigd dat de angst niet zal winnen. Omdat het Iraanse volk slim, ontwikkeld en trots is. Vandaag zetten ze alles op het spel voor vrijheid.

Helaas kijken veel Europese regeringen in stil te toe terwijl heldhaftige jonge Iraniërs in de straten worden geslagen. Dat is niet goed. Ik ben echter niet van plan om te zwijgen.

Dit regime probeert wanhopig haat tussen ons te zaaien. Maar zij zullen niet slagen. En wanneer dit regime uiteindelijk valt – en op een dag zal dit gebeuren - zullen Iraniërs en Israëli's weer goede vrienden worden. Ik wens het Iraanse volk succes in hun nobele zoektocht naar vrijheid.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.