Iraanse demonstrant: Corrupte regime zal vallen

maandag 1 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische Channel 10 News sprak met een Iraanse demonstrant, die de Joodse Staat vertelde dat de protesten in Iran zullen doorgaan en zullen aangroeien totdat de religieuze heersers van het land ten val zijn gebracht.

Afbeelding: Screenshot van Channel 10 News van het interview met de Iraanse demonstrant 'Muhsan,' zijn gezicht is vervaagd om veiligheidsredenen.

Maandag gingen Iraniërs in het hele land voor de vijfde achtereenvolgende dag de straat op en eisten dat er een einde komt aan het theocratische bewind van de ayatollahs.
Het Iraanse regime doet zijn best om zowel de wijdverbreide protesten in eigen land te onderdrukken als op het internationale toneel de wijdverspreide protesten tegen de islamitische Republiek te negeren.

De Iraanse demonstrant, die het pseudoniem 'Muhsan' gebruikte voor zijn eigen bescherming, vertelde het Israëlische publiek dat de invloed van de corruptie van het regime op het dagelijks leven gewoon ondraaglijk was geworden en dat Iraniërs niet langer bereid waren dit te tolereren.

'Ze weten dat er een reden is voor de stijgende kosten van levensonderhoud. Iran is een zeer welvarend land. Als zij [het leiderschap] beweren dat sancties vandaag van invloed zijn op de economie, is dat een leugen. Alles komt voort uit de diefstal van de publieke middelen. Dat is de echte reden voor armoede in Iran.'

Muhsan hekelde ook degenen in de internationale gemeenschap die erop wijzen dat de zachtmoedige president Hassan Rouhani van Iran bewijst dat het land zich matigt: 'Hij is als een marionet; hij is slechts een symbool, zodat ze kunnen zeggen dat er democratie is in Iran.'

Het Iraanse regime heeft geprobeerd te beweren dat de onrust het gevolg is van Amerikaanse en Israëlische ondermijning, maar Muhsan gaf aan dat de meeste Iraniërs dit niet geloven. Hij sloot het interview af met wensen aan alle Israëlische kijkers.

De val van het Iraanse regime zou geweldig zijn, om heel veel (voornamelijk duidelijke) redenen. Voor Israël zou een van die redenen zijn dat Iran en de Joodse Staat vóór de islamitische revolutie nauwe bondgenoten waren, en dat kan weer zo worden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.