Gebeden zijn beantwoord: Zware regenval in het land

maandag 1 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Vorige week was er een speciale gebeds­bijeenkomst bij de Westelijke Muur om de regen, die Israël tot nu toe vergeten leek te zijn. Honderden mensen baden samen voor regen. Vandaag zijn de sluizen van de hemel geopend en vallen er stortregens, van het noorden tot het zuiden.

Afbeelding: Honderden mensen baden om regen bij de Westelijke Muur (foto: Flash/90)

In de stad Ashkelon werden straten overspoeld. Maar het meest getroffen door de regen was de stad Haifa. In slechts 2 uur tijd viel 15 millimeter regen, wat leidde tot talrijke overstromingen. Een auto in de buurt van het strand werd door de watermassa in zee gespoeld. De bestuurder had geluk. Toen hij de overstroming zag, kon hij zich op tijd uit de auto redden. Veel wegen moesten worden gesloten.

De Waterautoriteit heeft bekendgemaakt dat de waterstand van het Meer van Galilea met één centimeter is gestegen, een direct gevolg van de hevige regenval. Het waterpeil staat nu op 214,365 m onder de zeespiegel.

De regen en het koude weer zullen naar verwachting morgen aanhouden. De Hermonberg is gesloten voor bezoekers vanwege sneeuwval. Laten we blij zijn dat onze gebeden zijn beantwoord en laten we hopen dat het veel zal regenen, maar zonder de burgers van Israël in gevaar te brengen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.