Video van de dag: Ramon krater en Mitzpe Ramon

maandag 1 januari 2018 |  Redactie Israel Today

We blijven in het zuiden van het land. De video van vandaag toont ons Mitzpe Ramon, een kleine stad van ongeveer 5000 inwoners in de Negev woestijn, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Be'er Sheva. Het klimaat is hier erg droog, maar ook relatief koel, want Mizpe Ramon ligt op 900 meter hoogte. Het regent er nauwelijks, waardoor de natuurlijke vegetatie zeer gering is.

De video toont ons de omgeving, de indrukwekkende woestijn en de weg die door de rotsen leidt. Vroeger was het alleen maar mogelijk om via deze weg naar Eilat te rijden, maar nu is er Autoweg 90, wat helaas betekent dat er veel minder bezoekers de stad binnenkomen, wat zelfs tot een daling van het aantal inwoners heeft geleid.

Mitzpe Ramon ligt aan de Ramon Krater, de grootste erosiekrater in de Negev. In Mitzpe Ramon is een informatiecentrum over de krater en uitkijkpunten. De krater is indrukwekkend, net als rijden op de weg.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.