Israëlische luchtmacht reageerde op raketten

Sunday, December 31, 2017 |  Redactie Israel Today
Nadat vrijdag opnieuw raketten vanuit de Gazastrook naar Israël waren afgeschoten, reageerde de Israëlische luchtmacht zaterdagavond met aanvallen op Hamas-observatieposten in de noordelijke Gazastrook.

Afbeelding: Boeing F-15I Ra'am (Archieffoto: Tsahi Ben-Ami/Flash90)

Vrijdag klonken de sirenes weer in de districten rond Gaza. Drie raketten waren afgeschoten. Een ervan trof een gebouw van het bestuur van het district Sha'are HaNegev. De twee andere raketten werden met succes onderschept door het verdedigingssysteem Iron Dome.

Op dat moment werd in Kfar Aza de verjaardag hedracht van de soldaat Oron Shaul, wiens lichaam nog steeds in handen is van Hamas. De gasten moesten zich binnen enkele seconden in veiligheid brengen. Gelukkig is bij de raketaanval niemand gewond geraakt.

Als reactie op de raketbeschieting reageerde de Israëlische luchtmacht met een aanval op Hamas-stellingen in de noordelijke Gazastrook. Een woordvoerder van het leger legde uit dat de nieuwe golf van agressie vanuit de Gazastrook bewijst dat Iran deelneemt aan de gebeurtenissen in de Gazastrook.

'De beschieting van vrijdag toont opnieuw aan dat Iran, met de hulp van extremistische terroristische organisaties, probeert om de situatie in de regio te ondermijnen en met het leven van de inwoners van Gaza speelt, dat zou kunnen leiden tot een escalatie na jaren van kalmte,' zei de woordvoerder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.