Minister Binnenlandse Veiligheid bekogeld met stenen

Friday, December 29, 2017 |  Redactie Israel Today
Het kabinet van de minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilad Erdan (Likoed), bevestigde woensdag dat hij op een rit door het Arabische dorp Abu Dis door Palestijnen is bekogeld met stenen. Hij raakte niet gewond, maar zijn pantservoertuig werd zwaar beschadigd. Het lijkt dat de minister niet erg goed beschermd was, want een politieagent zei dat hij 'alleen door een wonder overleefde.'

Afbeelding: Gilead Erdan, minister van Binnenlandse Veiligheid, bezocht in 2015 onbevreesd de wijken Silwan en Shuafat in Oost-Jeruzalem om meer te weten te komen over de veiligheidssituatie (Archieffoto: ministerie van Binnenlandse Veiligheid)

Erdan was met politieagenten onderweg in dit gevaarlijke gebied in de buurt van Jeruzalem om zelf te zien hoe de veiligheidssituatie is en hoe deze te verbeteren. Toen hij langs de Islamitische Universiteit van Abu Dis reed, raakte hij in een hagel van stenen die waarschijnlijk door de studenten werden gegooid.

De minister lijkt zijn werk zeer serieus te nemen en hij is niet bang om zich in gevaar te gegeven.. Een politieagent bevestigde dit toen hij het nieuwsportaal Arutz 7 vertelde:'Ik neem mijn hoed af aan minister Erdan. Hij is de enige minister die zonder angst naar vijandige gebieden gaat om er meer over te weten en ons, de politieagenten, beter te helpen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.