Groeten uit Israël: Dank voor uw trouw en liefde

Friday, December 29, 2017 |  Dov Eilon

Goede morgen, beste lezers,

Het weer is de afgelopen dagen niet veel veranderd. ’s Ochtends schijnt de zon een beetje, en dan komen er weer wolken aan. De temperaturen zijn heel prettig, net onder de 20 graden. Voor vandaag heeft men ons echter wat regen in het vooruitzicht gesteld, De echte regen zal dan vanaf zondag komen, samen met onweersbuien en een daling van de temperatuur.

En hier is weerbericht voor vandaag in Israël, het laatste weekeinde van het jaar 2017: Overwegend bewolkt met hier en daar een opklaring, zonder duidelijke temperstuur­veranderingen. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 14 graden, Tel Aviv 21 graden, Haifa 18 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 21 graden, aan de Dode Zee 22 graden, Eilat aan de Rode Zee 22 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is anderhalve centimeter gestegen en staat nu op 214,38 m onder de zeespiegel.

Het is bijna niet te geloven dat het jaar 2017 alweer bijna ten einde is. Het was weer een heel bijzonder jaar. Voor mij was 2017 het eerste jaar dat ik volledig hier op de redactie van Israel Today heb gezeten. Terwijl ik in 2016 nog 'de nieuweling' was, heb ik me dit jaar als een deel van de 'Israel-Today-familie' gevoeld, en daarvoor ben ik mijn geachte collega’s, vrienden, heel dankbaar.

Ook u, beste lezers, heb ik in de loop van het jaar steeds beter leren kennen. Ook al zijn we het misschien niet altijd eens, we hebben één ding gemeen, en dat is wat ons verbindt: Onze liefde voor Israël, dit heel bijzondere land, en natuurlijk voor Jeruzalem, een stad waar ik meer van houd dan van alle andere steden ter wereld. Ik dank u voor uw trouw en liefde voor dit land en zijn volk.

Ook op persoonlijk vlak heeft 2017 veranderingen meegebracht. Onze dochter dient nu al drie maanden in het leger, wat gaat de tijd toch snel. Ik herinner me nog de opwindende tijd kort voor het begin van haar militaire dienst, de zorgen die je als vader over je dochter maakt.

Een nieuwe levensfase begon: onze dochter op de dag van rekrutering.

Deze zorgen zijn nu vervangen door de trots die ik voor onze dochter voel. Ik wens haar toe dat ze haar tijd in het leger op de beste manier zal benutten en er veel bij zal leren. Het is een echte levensschool.

Ik wens u een succesvol en gelukkig nieuw jaar 2018, wat vooral voor Israël een echt bijzonder jaar zaal worden, en een gezegende shabbat. Het ga u goed!

Shabbat shalom!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.