Bijna 10 miljoen euro voor Judea en Samaria

Thursday, December 28, 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische regering heeft woensdag de overdracht van ₪ 40 miljoen (ongeveer € 9,7 miljoen) aan de districten in Judea en Samaria goedgekeurd. Het geld zal worden gebruikt om de veiligheid te verbeteren, onder andere door de aanleg van betere wegen en het opzetten van eerstehulpposten.

Afbeelding: Premier Netanyahu tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering (Foto: Hadas Parush/Flash90)

De linkse organisatie 'Shalom Achshav' (Vrede Nu) bekritiseerde de beslissing van de regering, die via de telefoon was goedgekeurd door de ministers. 'Steun voor corruptie heeft zijn prijs,' zeiden de Shalom Achshav-activisten. 'Premier Benjamin Netanyahu is zwak en geeft bereidwillig. Hij zou ook de toekomst van Israël verkopen om politiek te overleven'.

'Voor de schade die door deze' uitverkoop' wordt veroorzaakt, zullen de Israëlische burgers betalen als er meer onnodige buitenposten worden gebouwd, en enkele miljoenen shekel naar een kleine extremistische minderheid gaan in plaats van naar degenen die echt hulp nodig hebben. Zo ziet een premier eruit wanneer al zijn gedachten zich bezig houden met de kwestie van het politieke overleven,' zei de activist.

Het bureau van de premier legde uit, dat het besluit om het geld te besteden niets te maken heeft met een ontmoeting van Netanyahu met nationaal-religieuze rabbijnen dinsdag. Een woordvoerder zei dat er helemaal niet over was gesproken. Ook een jaar geleden vond een soortgelijke discussie plaats en nu is het voorstel geformuleerd, goedgekeurd en ter herziening voorgelegd aan de Commissie Financiën. 'De middelen zijn bestemd voor uitgaven voor veiligheid in Judea en Samaria en de bouw van meer eerstehulpposten', verklaarde de woordvoerder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.