175e Pilotencursus afgerond: 35 mannen, een vrouw

Thursday, December 28, 2017 |  Redactie Israel Today
De 175e pilotencursus van de Israëlische luchtmacht is gisteren met een ceremonie afgesloten. Na drie jaar kregen de 36 verse piloten, waaronder een vrouw, hun 'wings'. De commandant van de luchtmacht Amikam Norkin zei dat zij, net als hun kameraden, binnenkort buiten de Israëlische grenzen actief zullen zijn.

Afbeelding: De 36 afgestudeerden van de 175e pilotencursus (Foto: Israëlische legerwoordvoerder).

De ceremonie werd niet alleen bijgewoond door de commandant van de luchtmacht, maar ook door premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Avigdor Lieberman en stafchef Gadi Eizenkot.

Netanyahu prees de Israëlische luchtmacht in zijn toespraak. 'Met behulp van de beste vliegtuigen ter wereld en de beste piloten ter wereld kan de luchtmacht bestemmingen dichtbij en ver weg bereiken. We staan voor grote uitdagingen in het noorden, zuiden en oosten,' zei hij. Hij waarschuwde Iran ook voor een versterkte aanwezigheid in Syrië. 'Wij zorgen op een duidelijke manier voor onze veiligheid: We staan dat de Iraanse troepen niet toe hun aanwezigheid in Syrië te consolideren om ons te schaden'.

Afgestudeerden van de pilotencursus gooien traditioneel hun baretten in de lucht (foto: Flash90)

Minister Lieberman van Defensie zei:'De Israëlische Luchtmacht is een van de beste en meest ontwikkelde luchtmachten ter wereld. Als er in het noorden een hernieuwd conflict ontstaat, zal het resultaat van dit conflict veel indrukwekkender zijn. Ook in de komende jaren zal de luchtmacht de leidende kracht van het Israëlische leger zijn. We staan voor een aantal uitdagingen waarmee we nog nooit eerder geconfronteerd zijn geweest.'

De sluitingsceremonie vond plaats op de luchtmachtbasis Chatzerim, nabij Be'er Sheva. De cursus, die met 350 deelnemers begon, werd door 36 deelnemers succesvol afgerond. Onder hen is ook de enige vrouw van de cursus, Liora. Ze is opgeleid tot helikopterpilote en voegt zich daarmee bij de 48 vrouwelijke piloten die eerder, sinds de jaren negentig, met succes de pilotencursus hebben afgerond. Ze maakte een droom waar. Ze begon haar dienst bij de luchtmacht als instructeur bij de vluchtsimulator. Maar toen besloot ze, dat zij piloot wilde worden.

Tijdens het opnemen van een videoclip werd zij verrast door haar grootmoeder. Zij was de persoon met de meeste invloed op haar geweest, schreef ze in een vragenlijst van de luchtmacht. Daarom wilden ze haar gelukkig maken met deze verrassing, en dat was geslaagd. Een hartelijke gelukwens voor onze nieuwe piloten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.