Videoblogger Nas Daily: De Dode Zee sterft

Wednesday, December 27, 2017 |  Redactie Israel Today
De laatste tijd wordt bij ons veel gesproken over de situatie van het Meer van Galilea, zijn waterpeil staat op het laagste niveau in tien jaar. Maar ook met de Dode Zee gaat het niet goed, die sterft.

Gisteren werd het ook bij ons op de televisie gemeld. Er was onder andere een verslag over de situatie van de Dode Zee van de Jordaanse kant. Beide partijen, Israël en Jordanië, hebben te maken met de slechte situatie van de Dode Zee, die steeds meer water verliest. Steeds meer zogenaamde zinkgaten duiken op en vernietigen de omgeving en zijn ook zeer gevaarlijk.

President Re'oeven Rivlin kijkt naar de schade die door zinkgaten is veroorzaakt. Het strand 'Mineraal' bij de noordelijke Dode Zee werd volledig vernield. (Foto: Mark Neyman/GPO)

Een video van de Facebook-ster Nas Daily, die een paar dagen geleden werd uitgebracht, legt heel goed uit hoe het er rond de Dode Zee aan toe gaat. De Dode Zee wordt vergeleken met een bankrekening. Als je altijd meer uitgeeft dan je ontvangt, kom je in de min, legt de video op een eenvoudige manier uit. Dat is precies het probleem.

Nas Daily (zijn echte naam is Nuseir Yassin), een 25-jarige Israëlische moslim uit Arraba, een kleine Arabische stad in Galilea met ongeveer 25.000 inwoners. Hij studeerde aan de Harvard Universiteit en werkte vervolgens als software-ingenieur voor een hightech bedrijf in New York. Maar toen werd het hem te vervelend en begon hij video's van een minuut te filmen en die vervolgens op Facebook te plaatsen, met groot succes.

'Dit is mijn thuis" - Nas laat zien waar hij vandaan komt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.