Herinnering aan Palestijnse leiders: Jezus is Joods

Tuesday, December 26, 2017 |  Redactie Israel Today
Gisteren was het Kerstfeest, wat betekent dat lokale Christenen opnieuw werden getrakteerd op een tirade door de Palestijnse leiders: zij proberen Jezus te annexeren en te gebruiken als onderdeel van hun strijd tegen Israël.

De Palestijnse leider Machmoud Abbas publiceerde een kerstgroet, die naar Jezus verwees als ‘een Palestijnse Boodschapper die een leidend Licht zou worden voor miljoenen mensen over de hele wereld.’
Abbas’ voorganger en mentor, Yasser Arafat, begon enkele tientallen jaren geleden met deze beschamende kersttraditie.

Net als in andere jaren reageerde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken met minachting:
‘Hij had het Evangelie moeten lezen voordat hij zo’n beledigende onzin uitsprak, maar wij zullen hem vergeven omdat hij niet weet wat hij doet,’ zei woordvoerder Yigal Palmor tegen de Times of Israel. Daarmee volgde hij Jezus’ voorbeeld om degenen die je kwaad aandoen te vergeven.

Abbas besteedde de rest van de brief aan het verwijt dat alle kwalen van de Palestijnen door Israël en de zogenaamde ‘bezetting’ zouden komen.
Palmor merkte op dat, ondanks het feit dat het een ‘kerstgroet’ was, de brief helemaal niet paste in de geest van dit feest. ‘Misschien heeft hij een knuffel van de kerstman nodig?’ vroeg de Israëli ad rem.

In een deel van de brief, waardoor veel Israëli’s beledigd werden, stond Abbas’ bewering dat het grootste deel van de Palestijnse christelijke bevolking Bethlehem en haar omgeving was ontvlucht vanwege Israël.
Zoals verscheidene functionarissen opmerkten, leefden christenen rustig en welvarend in de regio. Dit veranderde toen Bethlehem werd overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit: pas toen begon men massaal te emigreren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.