Tienduizenden toeristen vieren Kerstfeest in Israël

Friday, December 22, 2017 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische Ministerie van Toerisme bereidt zich voor op de komst van tienduizenden toeristen die het Kerstfeest in Israël willen doorbrengen. Vorige week hield het ministerie de traditionele Kerst-receptie voor kerkleiders en leden van de christelijke gemeenschappen in Israël.

Afbeelding: Kerstboom in Jaffa (foto: Miriam Alster/Flash90)

Aartsbisschop Arisarcos van het Grieks-orthodoxe Patriarchaat in Jeruzalem sprak over Jeruzalem als 'universeel symbool van vrede en het belangrijkste doel van pelgrims in de wereld.' Hij zei ook dat er deze keer een ongewoon groot aantal pelgrims de stad zullen bezoeken. De aantallen zouden blijven stijgen. Dr. Jürgen Buhler, directeur van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem, was ook aanwezig. Hij sprak onder andere over het belang van een pelgrimsreis naar Jeruzalem en de heilige plaatsen in het hele land. Dit is een unieke ervaring voor de gelovigen die in de voetsporen van Jezus wandelen.

Minister van Toerisme Yariv Levin zei tijdens de receptie:'Israël nodigt gelovigen van alle religies uit om te bidden en alle heilige plaatsen in Israël in vrijheid en veiligheid te bezoeken. Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat we dit jaar alle records hebben gebroken en eind 2017 zullen eindigen met een record van 3,5 miljoen toeristen, een half miljoen meer dan het vorige record. Deze groei is het resultaat van de vele veranderingen en ontwikkelingen, geleid door het ministerie van Toerisme.'

Volgens statistieken van het ministerie van Toerisme waren in 2016 meer dan de helft van alle toeristen christenen. Het ministerie schat dat ongeveer 120.000 van de toeristen die Israël in december 2016 bezochten, christelijke pelgrims waren. In de kerstperiode van dit jaar wordt een stijging van ongeveer 20% verwacht in vergelijking met vorig jaar.

Van alle bezoekers aan Israël omschreef 23 procent het doel van hun bezoek als een bedevaart. De overgrote meerderheid van alle christelijke bezoekers bezoekt Jeruzalem, en ongeveer 40 procent bezoekt Tel Aviv-Jaffa. De meest bezochte plaatsen van christenen (in afnemende volgorde) zijn de Heilig Graf kerk, de Joodse wijk, de Westelijke Muur (Klaagmuur), Via Dolorosa, de Olijfberg, Kapernaüm, de Kerk van de Aankondiging en de stad van David.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.