De wereld is tegen ons – en wat dan nog?

Friday, December 22, 2017 |  Dov Eilon, Redactie Israel Today
128 landen hebben gisteren in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties tegen Israël gestemd, tegen ons. Er werd gestemd over de vraag of men het eens is met de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Om hierover te stemmen werd een 'spoedvergadering' bijeen geroepen.

Werkelijk, het gaat echt om een echte noodsituatie, de wereld is verontwaardigd. Terwijl in sommige landen die gisteren aan de stemming hebben deelgenomen, de mensenrechten met voeten worden getreden, hun eigen steden worden gebombardeerd, mensen worden vervolgd en vermoord om hun geloof alleen, hebben de Verenigde Naties niets beters te doen dan zich met Israël bezig te houden, dat een doorn in het oog lijkt te zijn van iedereen.

De Amerikaanse dreigementen om niet langer hulp te verlenen aan deze landen die tegen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem stemmen, lijken niet veel te hebben geholpen. 35 landen onthielden zich echter van stemming, wat sommigen als een succes zien. In totaal negen landen, waaronder de Verenigde Staten en Israël, hebben tegen de resolutie gestemd, de meeste andere waren kleine eilandstaten zijn, naast Honduras en Guatemala. Maar toch. We hebben nog steeds enkele vrienden op de wereld.

Toch hebben 128 landen tegen Israël en de Verenigde Staten gestemd, waaronder 'vrienden' zoals Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. (zie bovenstaande video). Bijna heel Europa is tegen ons. We waren ook een beetje teleurgesteld over India, toen we ons het hartelijke en zeer vriendelijke bezoek herinnerden van de Indiase premier Modi aan Israël, een paar maanden geleden.

Vandaag heb ik nagedacht over hoe we hierop moesten reageren, ook al heeft de stemming van gisteren geen invloed en is deze niet bindend. Jeruzalem is voor ons altijd onze hoofdstad geweest en niemand kan daar iets aan veranderen. Maar hoe zou het zijn, als we onze ambassade in Duitsland van Berlijn naar Bonn zouden verplaatsen, omdat we Berlijn niet als hoofdstad van Duitsland erkennen? Klinkt absurd? Dat klopt. Elk land moet het recht hebben om zijn hoofdstad te bepalen.

Het is jammer dat de Verenigde Naties de echte problemen in deze wereld niet aanpakken. Het is jammer van de energieverspilling in de eeuwige strijd tegen Israël. Hier in Jeruzalem blijft alles hetzelfde, het is en blijft de hoofdstad van Israël, of de wereld dat nu leuk vindt of niet.

Nikki Haley: De VS verplaatst zijn ambassade naar Jeruzalem. Punt uit.

In een uitgebreide reactie lichtte de Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley het Amerikaanse standpunt inzake Israël toe en de vastberadenheid om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, zoals het Amerikaanse volk al vele jaren geleden heeft besloten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.