De Kerstman deelt kerstbomen uit in Jeruzalem

Thursday, December 21, 2017 |  Dov Eilon
De Kerstman verspreidt kerstbomen onder christelijke inwoners van de stad (Video: Dov Eilon)

Drie dagen voor Kerstavond werd in Jeruzalem de Kerstman waargenomen. Hij wachtte bij de Jaffapoort in de Oude Stad om kerstbomen te verdelen onder de christelijke burgers van de Oude Stad. Deze waren al zeer snel vergeven. Voor sommige kinderen waren de bomen slechts een bijzaak. Ze wilden alleen de Kerstman begroeten.

Zoals elk jaar verdeelde de stad Jeruzalem opnieuw kerstbomen onder de christelijke burgers van de Oude Stad. Wie een boom wilde krijgen, moest zijn identiteitskaart tonen om te bewijzen dat hij in de Oude Stad woont. Maar niet allemaal hadden ze geluk om een boom te krijgen, al na ongeveer een uur waren alle bomen op.

Het uitdelen van kerstbomen is slechts één van de acties die de stad onderneemt om Jeruzalem voor te bereiden op het kerstfeest. Zo werd op verschillende plaatsen waar kerstfeest wordt gevierd feestelijke verlichting geplaatst om een aangename kerstsfeer te scheppen. Ook de pleinen voor de kerken werden schoongemaakt en struiken werden geknipt.

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, bezoekt de kerken en ontmoet de leiders van de gemeenten, zoals hij dat elk jaar doet. Het gaat er daarbij in de eerste plaats om, aan de behoeften van de gemeenten te voldoen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.