Trump gebruikt veto om Jeruzalem-besluit te verdedigen

Tuesday, December 19, 2017 |  Redactie Israel Today
De regering-Trump heeft maandag haar allereerste veto in de VN-Veiligheidsraad uitgesproken, om de claim van Israël op Jeruzalem te verdedigen. De Veiligheidsraad was bijeengekomen om te stemmen over een resolutie, waarin de Verenigde Staten in feite worden veroordeeld omdat zij Jeruzalem openlijk als hoofdstad van Israël hebben erkend.

De resolutie sprak over het 'ernstig betreuren van recente besluiten betreffende de status van Jeruzalem', een duidelijke verwijzing naar de verklaring van de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze maand, dat Washington de Heilige Stad nu officieel beschouwt als de hoofdstad van de Joodse Staat,

Alle veertien andere leden van de Veiligheidsraad stemden voor de resolutie. Het 'Nee' van de Amerikaanse ambassadeur Nikki Haley's verwees de resolutie vervolgens naar de prullenbak.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu publiceerde onmiddellijk bovenstaande videoboodschap, waarin hij Trump en Haley bedankte voor het innemen van zo' n ferme houding.

Ambassadeur Nikki Haley vertelde de Veiligheidsraad, dat het Amerika van Trump Israël 'zonder aarzelen' zal blijven verdedigen. Ze liet de organisatie ook weten, dat 'we laten ons niet gezeggen, door welk land dan ook, waar we onze ambassade zullen plaatsen. Wat er vandaag in de Veiligheidsraad is gebeurd, is een belediging die we nooit zullen vergeten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.