Persvrijheid misbruiken om Joden te doden

Monday, December 18, 2017 |  Redactie Israel Today
Ondanks het feit dat de persvrijheid in Israël lichtjaren voorloopt op die in elk buurland, waaronder de Palestijnse gebieden, vinden tegenstanders nog steeds redenen om de Joodse Staat op dit gebied te bekritiseren.

Afbeelding: Een Palestijnse terrorist (omcirkeld) verstopt zich tussen een groep journalisten. (Foto: politie­woord­voerder)

De waarheid is dat Israël zich vaak moet herbezinnen op de absolute persvrijheid, omdat deze vaak wordt uitgebuit om de natie schade te berokkenen, zoals afgelopen vrijdag letterlijk het geval was.
Een Palestijnse terrorist deed alsof hij journalist was om dicht genoeg bij de Israëlische politieagenten te komen om er een bijna dood te steken. De terrorist zat met een groep buitenlandse en lokale verslaggevers op een kruising buiten de stad Ramallah en wachtte tot zijn prooi voldoende dichtbij langs kwam lopen.

Een woordvoerder van de Israëlische politie verklaarde:'De terrorist gebruikte de media als dekmantel om de aanval voor te bereiden en rende naar de politieagenten vanaf de plaats waar de pers verzameld stond.' Toen de agenten binnen bereik waren, viel de 29-jarige Mohammed Aqal plotseling aan, en stak een Israëliër twee keer in het bovenlichaam.

Aqal droeg ook een nep bomgordel, hoewel het onduidelijk blijft waarom, want daarna probeerde hij om de plaats te ontvluchten. Het enige resultaat was dat de andere agenten dachten dat hij een echte bomgordel droeg, bang werden dat hij zou ontploffen, en hem met drie kogels doodschoten.

Israël zei dat het niet van plan was de toegang tot de pers te beperken als reactie op dit ernstige incident, maar waarschuwde wel dat de terroristen evenzeer een bedreiging vormden voor echte journalisten als voor Israëlische soldaten.

'De Israëlische politie en de Grenspolitie van Israël zullen op alle gebieden actief blijven en tegelijkertijd de buitenlandse media in staat blijven stellen om over gebeurtenissen te berichten, ondanks de dreiging van Palestijnse terroristen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.