Turkije wil een ambassade openen in Oost-Jeruzalem

Monday, December 18, 2017 |  Redactie Israel Today
Na een oproep aan islamitische landen, om Jeruzalem als hoofdstad van Palestina te erkennen, in reactie op de verklaring van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft de Turkse president Erdogan nu verklaard dat zijn land een ambassade wil openen in Oost-Jeruzalem.

'Met hulp van Allah, de dag nadert waarop we onze ambassade daar zullen openen,' zei Erdogan. Het is echter onduidelijk of Erdogan zijn dreiging zal of kan waarmaken, omdat Israël de soevereiniteit over heel Jeruzalem heeft en tegen een deling van de stad is, die 50 jaar geleden na de Zesdaagse Oorlog werd herenigd..

Momenteel vindt in Istanboel een bijeenkomst plaats van leiders en ministers uit meer dan 50 islamitische staten. Zij verwierpen met klem de verklaring van Donald Trump, dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, en verklaarden deze nietig. Volgens een gemeenschappelijke verklaring is de verklaring van Trump een aanval op de rechten van de Palestijnen.

Erdogan tijdens zijn toespraak tot de vergadering:'Israël is een terreurstaat.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.