Israël dreigt Libanon naar het stenen tijdperk te brengen

Sunday, December 17, 2017 |  Redactie Israel Today
In een zeldzaam interview met Saoedi-Arabische media heeft de minister van de Israëlische minister van Inlichtingen Yisrael Katz vorige week gedreigd buurland Libanon 'naar het stenen tijdperk' terug te brengen.

Toen de Saoedische online krant Elaph hem vroeg naar de bedreiging van toenemende Iraanse wapenleveringen aan de Libanese terroristische militie Hezbollah, waarschuwde Katz: 'Hoe nauwkeuriger de raketten van Hezbollah worden, hoe sterker en breder de aanval van Israël zal worden. 'Wat er in 2006 is gebeurd zal een picknick zijn, vergeleken met wat we kunnen doen. Ik herinner me een Saoedische minister, die zei dat hij Hezbollah naar zijn grotten in Zuid-Libanon zal terugsturen. Ik vertel u dat we Libanon zullen terugbrengen naar het stenen tijdperk'.

Israël heeft zijn groeiende bezorgdheid laten horen over het feit dat Iran de voortgaande burgeroorlog van Syrië gebruikt om zijn eigen militaire aanwezigheid in dat land en in het naburige Libanon te versterken, met als doel om Israël uiteindelijk van de kaart te vegen.

Saoedi-Arabië is ook niet gelukkig met het Iraanse expansionisme, en deze kwestie heeft geleid tot meer samenwerking tussen het olierijke Arabische koninkrijk en de Joodse Staat.

Katz ging zo ver dat hij suggereerde dat Israël blij zou zijn als Saoedi-Arabië een leidende rol zou spelen in de vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten. Ook nodigde hij de progressieve Saoedi-Arabischekroonprins Mohammed bin Salman openlijk uit om Israël te bezoeken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.