Ayelet Shaked: 'Lichamen terroristen niet teruggeven'

Sunday, December 17, 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische minister van Justitie Ayelet Shaked is het niet eens met de beslissing van het Hooggerechtshof, dat het Israël verboden is de lichamen van dode terroristen vast te houden en niet terug te geven aan hun families: 'Ik heb het hele vonnis gelezen en er bestaat geen twijfel over, dat de mening van de minderheid logischer en beter gemotiveerd is'.

Afbeelding: Minister van Justitie Ayelet Shaked vóór de wekelijkse kabinetsvergadering (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering zei ze verder: 'De regering hoeft de uitspraak niet te accepteren en vraagt om een nieuw beraad hierover. Het moet duidelijk zijn dat de lichamen van terroristen niet worden teruggegeven. Zoals ik al zei, zijn er twee mogelijkheden. een nieuw overleg, wat de voorkeur heeft, of wetgeving'.

Ayelet Shaked zei dit na de uitspraak van het Hooggerechtshof afgelopen donderdag, dat het voor Israël verboden is om lichamen van terroristen vast te houden als onderhandelingsobjecten. Tot dit vonnis werd door drie rechters besloten, waarbij één rechter zich ertegen had uitgesproken.

De rechtbank heeft de regering echter zes maanden de tijd gegeven om de bestaande wet zo te wijzigen, dat de regering opdracht kan geven de lichamen van terroristen door Israël vast te houden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.