Gemeenteraad Tel Aviv zoekt Chinese contactpersoon

Friday, December 15, 2017 |  Yossi Aloni
In een wat ongebruikelijke advertentie zoekt de gemeenteraad van Tel Aviv naar een Chinees die moet helpen, de banden tussen de metropool en China, Chinese zakenlieden/ondernemers en toeristen te verstevigen.

Afbeelding: Chinees zittend op een bankje bij een model van de Tel Aviv tram (Foto: Miriam Alster/Flash90)

De burgemeester van Tel Aviv wil nu, vanwege het in de afgelopen jaren steeds toenemende aantal bezoekers uit China, iemand in zijn kantoor hebben, die afkomstig is uit China, die natuurlijk de taal verstaat, een goed begrip heeft van de Chinese cultuur, die ook vloeiend Hebreeuws en Engels spreekt en, om niet te vergeten, ook een grote liefde heeft voor Tel Aviv en Israël, en ook bereid en geïnteresseerd is om zich voor beide in te zetten.

In de functieomschrijving staat ook dat deze persoon bedrijven uit China, die een vestiging in Tel Aviv-Jaffa willen openen, zal bijstaan, hotels en toeristenbureaus ondersteunen in hun contacten met Chinese gasten en wereldwijde kansen moet creëren voor Israëlische bedrijven in China, en Tel Aviv moet promoten als handelsmerk in de lokale media. Deze functie moet een fulltime baan worden en hij of zij zal de eerste Chinese persoon zijn die de gemeenteraad van de kuststad dient.

Chinese arbeiders tijdens de openingsceremonie van de bouw van de tram in Tel Aviv. Die wordt door een Chinees bedrijf gebouwd. (Foto: Flash90).

Eitan Schwarz, directeur toerisme bij de gemeenteraad van Tel Aviv, zei dat de band met China als een gelukskoekje is. 'Elk jaar tellen we meer toeristen uit China die onze stad en het land bezoeken. En daarom willen we waarden en kansen creëren voor de inwoners en de bedrijven van Tel Aviv scheppen, door ons te richten op de belangrijkste markt van de wereld.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.