Hamas-leider van Judea en Samaria gearresteerd

Wednesday, December 13, 2017 |  Redactie Israel Today
Tijdens een nachtelijke operatie van het Israëlische leger in Samaria is woensdagochtend vroeg de hoogste leider van de terreurorganisatie Hamas in Samaria en Judea gearresteerd in zijn huis in Beitunia, ten westen van Ramallah. Het is de 62-jarige sjeik Hassan Youssef, een van de oprichters van Hamas en een hoge geestelijke van de fundamentele soennitische beweging.

Afbeelding: Aanhouding van Hassan Youssef door het Israëlische leger in 2015 wegens 'aanzetten tot geweld'

De arrestatie van de leider van Hamas maakte deel uit van een grootschalige operatie tegen terroristische activiteiten in Judea en Samaria, waarbij niet minder dan 32 inwoners van de Palestijnse gebieden werden gearresteerd, waarvan er ten minste zes behoorden tot de terreurorganisatie Hamas.

Hassan Youssef is niemand anders dan de vader van de 39-jarige Mosab Hassan Youssef, bekend als de 'Groene Prins', die zich meer dan twee decennia geleden tot Christendom bekeerde, meer dan tien jaar lang een waardevol lid was van de Israëlische geheime dienst Shin Bet, en over zijn levensverhaal het boek 'Zoon van Hamas: mijn leven als terrorist' schreef. Later ontstond hieruit de documentairefilm 'De Groene Prins'.

Afbeelding: Hassan Youssef (foto: Marc Israel Sellem/POOL)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.