Vier jaar gevangenis voor Joodse brandstichter in kerk

Wednesday, December 13, 2017 |  Redactie Israel Today
De Joodse extremist Yinon Re'uveni, die in 2015 de Kerk van de Broodvermenigvuldiging aan de oevers van het Meer van Galilea in brand heeft gestoken, is door de districtsrechtbank van Nazareth veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van 50.000 shekel (12.000 euro).

Afbeelding: Yinon Re'uveni tijdens de uitspraak van het vonnis in de rechtbank van Nazareth, dinsdag (Foto: Bazel Awidat/Flash90)

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van negen jaar geëist voor Re'uveni om een voorbeeld te stellen en zo verdere aanvallen op christelijke instellingen te voorkomen.

De kerk na de brandstichting twee jaar geleden.

De advocaat van de verdachte, Itamar Ben-Gvir, klaagde erover dat de gevangenisstraf van vier jaar veel te lang was, aangezien Arabische moslims die synagogen in brand staken slechts twee jaar naar de gevangenis moesten.

Enige tijd geleden zei de Israëlische president Re'oeven Rivlin bij de heropening van de Kerk van de Broodvermenigvuldigings:
Wij staan achter de vrijheid van godsdienst omdat wij als volk heel goed weten wat het betekent om religieuze vervolging te ondergaan. Wij staan achter godsdienst­vrijheid omdat wij een democratische Staat zijn die gelooft in het recht van iedereen om God te dienen volgens zijn geloof.

De laatste keer dat ik hier was, stonden we samen naar de verbrande muren en de verschrikkelijke graffiti te kijken. Ik wil mijn dank betuigen aan al degenen die zo hard hebben gewerkt om deze historische, bijzondere en heilige plaats te renoveren en duidelijk zeggen:'Haat kan niet winnen.'

De heropening van de kerk op 12 februari 2017.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.