Palestijnse woede over Trump verloopt al snel

Sunday, December 10, 2017 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse leiders, zowel in Ramallah als in Gaza, hoopten gebruik te maken van de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Donald Trump, (die niet veel verschilde van wat zijn voorgangers hadden gedaan), om de gewelddadige opstand tegen de Joodse Staat nieuw leven in te blazen.

Terwijl er zich verspreid incidenten van vrij ernstig geweld voordeden, zoals een raket die uit de Gazastrook werd afgevuurd en in een lege kleuterschool sloeg, liep de 'woede', waarom de Palestijnse leiders hadden gevraagd, snel met een sisser af.

Vrijdag verzamelden duizenden Palestijnen zich op brandhaarden op de zogeheten Westbank en Gaza, gooiden stenen en brandbommen en staken alles wat ze konden in brand.
Maar zaterdag waren er niet meer dan 600 relschoppers op deze locaties en verwacht werd dat het aantal in de nieuwe week drastisch zou blijven dalen.

Naar verluidt werden negen Palestijnen en Israëlische Arabieren gearresteerd wegens hun aandeel in verschillende rellen en enkelen werden behandeld wegens lichte verwondingen. Ook vier Israëlische politieagenten en twee burgers raakten licht gewond.

De Palestijnse media meldden dat ten minste één van de aanstichters van de rellen langs het veiligheidshek in Gaza, waarbij ten minste één man op Israëlisch grondgebied is doorgedrongen, werd doodgeschoten.

Dat is niet bepaald het openen van de 'poorten van de hel', zoals Hamas na de toespraak van Tromp had gezworen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.