Bewaker zwaar gewond na steekpartij in Jeruzalem

zondag 10 december 2017 |  Redactie Israel Today
Bij het Centraal Busstation in Jeruzalem heeft vanmiddag een mesaanval plaatsgevonden. Een terrorist trok een mes bij de ingang van het busstation en stak een Israëlische bewaker neer. Daarna liep hij weg, maar kon hij in de Jaffastraat worden aangehouden en gearresteerd door een voorbijganger en een politieagent.

De gewonde bewaker verkeert in een zeer ernstige conditie, hij werd naar het Sha'are Tzedek ziekenhuis gebracht. Hij heeft ernstige steekwonden in het bovenste deel van zijn lichaam, is in coma en wordt kunstmatig beademd.

Deze video: Het moment van de aanval, zoals vastgelegd door de beveiligingscamera.
Foto bovenaan: Vlak na de aanval, vlak voor het busstation (foto: Yonatan Sindel/Flash90).

De terrorist is onbekend bij de veiligheidsdiensten. Hij lijkt niet tot een organisatie te behoren en alleen te hebben gehandeld. Hij is 24 jaar oud en woont in de zogenaamde 'gebieden' en heeft een werkvergunning in het grensgebied, maar heeft geen verblijfsvergunning. Na zijn arrestatie werd hij aan de veiligheidsdienst overgedragen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.