Diplomatieke campagne in Nederland tegen Hezbollah

Friday, December 08, 2017 |  Yossi Aloni
De leider van de partij Yesh Atid ('Er is toekomst'), Yair Lapid, was in Nederland met als doel, dat de terroristische organisatie Hezbollah hier wordt verboden, en dat wordt verhinderd dat Iran zich in Syrië uitbreidt. Hij informeerde de commissie Buitenlandse Zaken van het Nederlandse parlement over de uitdagingen waarvoor Israël internationaal en op het gebied van veiligheid staat.

Afbeelding: Yair Lapid (links) met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken.

Verder werd gesproken over de pogingen om Israël in Europa door de modder te halen, evenals de toenemende aanwezigheid van de Iraniërs in Syrië, de oorlog tegen terreur en het conflict met de Palestijnen. Het door de grootmachten met Iran ondertekende nucleaire verdrag gaf deze Staat legitimiteit:'Iran is momenteel de grootste ondersteuner van terrorisme in de wereld en het levert wapens aan terreurorganisaties zoals Hezbollah en Hamas en andere terreurorganisaties in Europa. We mogen onze ogen niet langer daarvoor sluiten en moeten de waarheid erover verspreiden, vooral naar degenen die nog steeds doorgaan met handel drijven met terroristische elementen (Iran). Dit is een gemeenschappelijke strijd.'

Lapid bedankte de leden van de commissie voor het besluit van Nederland om Hezbollah uit het land te verbannen. 'Het onderscheid tussen de politieke en militaire afdeling van Hezbollah, zoals dat nu in Europa bestaat, is absurd, er is geen verschil - het is dezelfde organisatie die de verlichte en vrije wereld gebruikt om terreur te verspreiden. We proberen aan te dringen op een stap, die er toe zal leiden dat de EU verklaart dat er geen verschil is. Alle afdelingen zijn één grote terroristische organisatie zonder legitimiteit. Hezbollah heeft momenteel 140.000 raketten op Israël gericht en actieve terroristische cellen in Europa, waarover Europeanen zich ook zorgen moeten maken,'zei Lapid.

Na deze ontmoeting had Lapid een ontmoeting met minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken in zijn ministerie in Den Haag. Lapid legde de minister het belang uit van Europa in de strijd tegen het terrorisme, dat zich heeft ontwikkeld tot een mondiale ontwikkeling. Europa en de hele wereld moeten ophouden met een andere kant op kijken en erkennen dat Iran betrokken is bij het ondersteunen van de terreur.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.