Bethlehem dooft kerstboom als protest tegen Trump

Friday, December 08, 2017 |  Redactie Israel Today
Er waren veel Arabische reacties op de erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël, waarvan de meeste grenzend aan hysterie. Maar niemand was zo dwaas als de Palestijnse Autoriteit, die de kerstverlichting in Bethlehem, de geboortestad van Jezus, uitschakelde.

Blijkbaar is het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van de Joodse natie – zoals ook Jezus zelf deed - reden om de vreugde van deze feestelijke periode te doven

De Israëlische Arabisch-christelijke politieke activist Bishara Shlayan plaatste de volgende foto op Facebook:

Het onderschrift drukt de diepe frustratie van Shlayan uit over zo' n belachelijke protesthandeling, vooral gezien het feit dat iedereen, ook de Arabieren, de realiteit dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is al kent en accepteert.
In plaats van plaatselijke christenen te straffen, eiste Shlayan dat de Palestijnse leider Machmoud Abbas onmiddellijk ontslag zou nemen. Het is een gevoel dat veel andere lokale Arabieren delen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.