VS vermindert financiële hulp aan Palestijnen

Wednesday, December 06, 2017 |  Redactie Israel Today
Het lijkt erop dat de Verenigde Staten eindelijk serieus werk maken van hun pro-Israël beleid, dat hun president al in zijn verkiezingscampagne had beloofd. Het Amerikaanse parlement keurde de Tailer Force Wet goed, vernoemd naar een Amerikaan die in Israël door Palestijnen werd gedood.

Deze wet voorziet in een aanzienlijke vermindering van de financiële steun aan Palestijnen, zolang hun leiders geld betalen aan veroordeelde terroristen. De leden van het Amerikaanse Congres noemden het feit, dat de Palestijnse Autoriteit salarissen betaalt aan veroordeelde terroristen, een 'Pay to Slay'-programma.

In het kader van dit programma ontvangen veroordeelde terroristen maandelijkse salarissen op basis van hun veroordeling. Hoe hoger de gevangenisstraf van een terrorist, hoe hoger zijn salaris. Amerikaanse politici noemden deze maatregelen 'barbaars','brutaal' en 'ronduit walgelijk'.

Deze praktijken van de Palestijnen worden in Israël al vele jaren aan de kaak gesteld, maar tot dusver heeft geen enkele buitenlandse regering hierop gereageerd. Tijdens discussies over betalingen aan terroristen zei de Palestijnse president Abbas keer op keer dat hij deze praktijk nooit zou stoppen en dat hij deze als een belangrijk onderdeel van de 'strijd tegen de bezetting' beschouwt. Dat is inderdaad het geval, want terroristen zeggen elke keer weer dat een belangrijke motivatie voor hun aanvallen de financiële steun van hun familie is.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.