Onnodige sirenes klonken in grensplaatsen bij Gaza

Tuesday, December 05, 2017 |  Redactie Israel Today
Gisteravond werden Israëli's, die in de buurt van de Gazastrook wonen, vijf keer uit hun slaap gehaald toen de sirenes klonken en waarschuwden voor een raketlancering vanuit de Gazastrook.

Afbeelding: Iron Dome raketschild (Archieffoto: Flash90)

Later bleek echter, dat het waarschijnlijk om raketlanceringen ging die wel door het verdedigings­systeem werden geregistreerd, maar de raketten waren niet in de richting van Israël afgevuurd. De veiligheids­systemen zouden steeds nauwkeuriger worden, waardoor ze tegenwoordig veel gevoeliger zijn dan in het verleden. Daardoor worden waarschijnlijk de laatste tijd ook lanceringen geregistreerd die niet gericht zijn op Israël, verklaarden veiligheidsexperts.
Er moet nu een middenweg worden gevonden, die enerzijds optimale veiligheid garandeert voor de burgers, maar anderzijds niet tot gevolg heeft dat ze onnodig uit de slaap gewekt worden.

Sinds het opblazen van een aanvalstunnel, die van Gaza naar Israël leidde en waarbij meerdere strijders van de Islamitische Jihad werden gedood, spreekt deze organisatie herhaaldelijk over vergelding tegen Israël en is de situatie dus gespannen. Donderdagmiddag heeft deze terroristische groepering een Israëlische grenspost aangevallen met mortiergranaten, maar niemand raakte gewond. Israëlische troepen vernietigden daarop posities van Hamas en Islamitische Jihad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.