Cyprus en Israël houden gezamenlijke militaire oefening

Monday, December 04, 2017 |  Redactie Israel Today
De twee mediterrane landen, Israël en Cyprus, werken in toenemende mate militair samen, zoals nu tijdens een militaire oefening op een eiland, dat wordt beschouwd als een van de grootste in zijn soort voor beide landen, met de deelname van grondtroepen en luchtmacht.

Afbeelding: Israëlische soldaten tijdens de laatste oefening in juni 2017 (Foto: IDF woordvoerder)

Het was de derde keer dit jaar dat de twee krijgsmachten samen een oefening hebben gehouden. In mei werd op Cyprus een jaarlijkse marine-oefening gehouden, waarbij 22 landen verschillende scenario's uitspeelden, zoals terroristische aanslagen of een grote stroom burgervluchtelingen uit het Midden-Oosten. Israël heeft ook deelgenomen aan deze civiele oefening.

In het Middellandse Zeegebied ontwikkelt zich in toenemende mate een militaire alliantie tussen Israël, Cyprus en Griekenland, die naast militaire samenwerking ook plannen heeft voor de aanleg van een gaspijpleiding, die door deze drie landen zal lopen. Begin deze maand zijn de drie ministers van Defensie van deze landen bijeengekomen in Athene, waar ze overleg hebben gevoerd over nog meer samenwerking.

Israël, Cyprus en Griekenland benadrukken telkens weer dat zij bereid zijn samen te werken met andere mediterrane landen, zelfs met Egypte en de soennitische Golfstaten, die op dit moment in de richting van een gematigde islam lijken te gaan.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.