Eindelijk rust voor de begraafplaats op de Olijfberg?

Monday, December 04, 2017 |  Redactie Israel Today
De oudste Joodse begraafplaats wordt al decennialang overheerst door Arabische bendes die bezoekers terroriseren en zelfs begrafenissen en groepen rouwenden aanvallen. Ze vernielen ook de grafstenen en gooien hun afval op de graven.

Afbeelding: De Joodse begraafplaats op de Olijfberg (Foto: Hadas Parush/Flash90)

In 2016 werd een Jood op de Olijvenberg aangevallen en verwond met een schroevendraaier. Na deze aanval heeft de Knesset het veiligheidsbudget voor de begraafplaats verhoogd, maar volgens bezoekers heeft dit niets veranderd.

Nu hebben 61 Knesset-leden hun krachten gebundeld om eindelijk een oplossing te vinden voor het veiligheidsprobleem. Ze willen druk uitoefenen op de overheid om de vandalen voor eens en voor altijd op hun plaats te zetten.

Onder leiding van Yoav Ben Tzur, Knessetlid van de religieuze Shaspartij, werd een lobby opgericht om de Olijfberg te beschermen en te verdedigen. 'Ik ben er trots op dat ik lid ben van de grootste lobby van de Knesset,' zei Ben Tzur. 'Sinds het begin van ons werk is het aantal schendingen van graven aanzienlijk gedaald en dit is nog maar het begin. We zullen alles in het werk stellen om de waardigheid van de overledenen te waarborgen en de aanvallers voor het gerecht te brengen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.