Christelijke leiders: Trump, verplaats de ambassade

Sunday, December 03, 2017 |  Yossi Aloni
Een coalitie van christelijke organisaties onder leiding van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem heeft zich vorige week tot de Amerikaanse president Donald Trump gewend met het verzoek om de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem.

Donald Trump (Archieffoto Yonatan Sindel/Flash90)

'Wij vrezen, dat elke dag die voorbijgaat, het moeilijker zal maken om de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, en wanneer u dat nu niet doet, zal het niet gebeuren,' schreven ze in een brief aan president Trump. De brief werd geschreven, nadat uit Washington berichten kwamen dat de president van plan is Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, samen met het verwachte uitstel van de datum voor de verplaatsing van de ambassade.

De coalitie van christelijke organisaties met de naam 'American Christian leaders for Israel' bestaat uit 60 evangelische pro-Israël organisaties in de VS. Dit is de tweede keer dat christelijke leiders zich tot de president wenden met het verzoek om zijn verkiezingsbelofte na te komen en de ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem.

De erkenning van Jeruzalem [als hoofdstad] is de juiste stap, staat in de brief. 'De enige manier om vrede tussen Israël en de Palestijnen tot stand te brengen is door een einde te maken aan de Palestijnse ophitsing in scholen, universiteiten, moskeeën en de media,' zo schreven ze verder in de brief, die eindigde met de woorden: 'Miljoenen christenen steunen de volledige soevereiniteit van Israël in geheel Jeruzalem, met inbegrip van de Olijfberg, de Oude Stad en de Tempelberg. Wij vragen daarom dat u Jeruzalem erkent als de eeuwige en voor altijd verenigde hoofdstad van Israël. Dit is het moment om verantwoordelijkheid te tonen en achter de toewijding aan Jeruzalem te staan. De facto is Jeruzalem al als hoofdstad erkend, het is juist en rechtvaardig om de stad officieel als hoofdstad te erkennen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.