Netanyahu waarschuwt Iran na raketaanval op Syrië

Sunday, December 03, 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft zaterdagavond een strenge waarschuwing aan het adres van Iran gepubliceerd, binnen een dag nadat ten minste een dozijn Iraanse militairen werden gedood toen hun basis in Syrië werd vernietigd.

Arabische media rapporteerden in het weekend dat de basis, die een installatie van de Iraanse Revolutionaire Garde zou zijn, niet ver van Damascus, werd getroffen door verschillende Israëlische grond-grond raketten.

De BBC meldde enkele weken geleden nog dat Iran bezig was met het opzetten van een permanente militaire aanwezigheid in Syrië, een daad die Israël als een existentiële bedreiging beschouwt.

Volgens het Syrische staatspersbureau SANA heeft Israël vijf van zijn Jericho ballistische raketten op de basis afgevuurd. Een of meer raketten werden naar verluidt onderschept door de Syrische en/of Russische luchtverdediging, maar de overige troffen hun doelwit en veroorzaakten enorme schade.

Israëlische functionarissen weigerden commentaar te geven op het incident. Maar de timing van Netanyahu's video-waarschuwing wees er sterk op, dat de berichten in de Arabische media op zijn minst gedeeltelijk juist waren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.