Terreur in Arad - 19-jarige soldaat doodgestoken

Friday, December 01, 2017 |  Redactie Israel Today
Een 19-jarige soldaat werd gisteravond in de stad Arad in Samaria doodgestoken. De moordenaar ontsnapte met het wapen van de soldaat. Aangenomen wordt dat dit een terroristische aanslag was.

De plaats van de aanslag. Inzet: de tas van de militair. (Foto: politiewoordvoerder).

De soldaat wachtte bij een bushalte in de buurt van een winkelcentrum in Arad om ongeveer 21 uur op een bus om naar huis te rijden. Terwijl hij wachtte, werd hij door een onbekende neergestoken en werd zijn wapen gestolen. Volgens ooggetuigenverslagen probeerde de soldaat na de aanval hulp te krijgen, maar viel vervolgens op de grond tegen een voorbijrijdende auto.

Aanvankelijk werd aan een slachtoffer van een verkeersongeval gedacht, maar toen zag men de steekwonden. Reddingswerkers vonden de soldaat die roerloos op de grond lag en konden alleen zijn dood vaststellen. Een andere oog­getuige meldde dat hij zag dat de soldaat van achteren werd aangevallen en neergestoken.

Vanochtend zijn er in Arad 230 politie­agenten op zoek gegaan naar de moordenaar. De hele nacht zijn gebouwen doorzocht om er zeker van te zijn dat de moordenaar zich niet in de buurt bevindt. Daarna werd aan de burgers gevraagd om hun dagelijks leven voort te zetten.

Het slachtoffer, de soldaat Ron Yitzchak Kukia van de Nachal Brigade, komt uit Tel Aviv. Zijn begrafenis is vandaag om 12.00 uur in Kiriat Sha'oel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.