Palestijnse ambassadeur: ik sloeg Israëli om de falafel

Friday, December 01, 2017 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse ambassadeur in Londen, Manuel Hassassian, vertelde ongeveer een maand geleden in een interview met de tv-zender 'Al-Quds' dat hij tijdens zijn studententijd in Ohio een Israëli had geslagen omdat die beweerde dat Humus (choemoes) en Falafel Israëlische gerechten zouden zijn.

Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens een internationaal festival van de Universiteit van Toledo in Ohio. De toen jonge Hassassian en zijn vrienden hadden een stand voor Palestijnse folklore opgezet. Vlak naast hen zou de Israëlische stand zijn geweest, waar Israëli's falafel en humus als Israëlische gerechten presenteerden.

Dat was te veel geweest, vertelde de ambassadeur. Hij was naar de twintigjarige Israëli gegaan en vroeg hem hoe hij dat durfde te doen. Eerst heeft hij de Palestijnse grond gestolen, zijn volk verdreven en nu neemt hij ook nog hun folklore en de gerechten van de Palestijnen weg. Dat liet hij niet gebeuren, vertelde de ambassadeur. Daarna had hij de Israëli beetgepakt en klappen uitgedeeld.

Onmiddellijk daarna werd hij door de politie gearresteerd. Toen hij de politieagent vervolgens de reden hiervoor vertelde, had de politie hem vrijgelaten en vertelde hem dat Palestina trots op hem kon zijn.

De video werd vertaald en gepubliceerd door MEMRI (Middle East Media Resarch Institute).

Een oude discussie - Israël heeft ook het voedsel van andere culturen gestolen, beschuldigt de video.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.