Mortiergranaten op Israëlische stelling bij Gazastrook

donderdag 30 november 2017 |  Redactie Israel Today
Rond het middaguur klonken de sirenes in het district Sha'ar Hanegev. Kort daarna werd een stelling van het Israëlische leger vanuit de noordelijke Gazastrook beschoten met mortiergranaten. Niemand raakte hierdoor gewond. In reactie daarop viel het Israëlische leger vier posities van Hamas' militaire tak aan.

Afbeelding: Het Israëlische leger is voorbereid in het zuiden. Een batterij van het raketverdedigingssysteem Iron Dome staat opgesteld bij Netivot (Archieffoto: Talucho/Flash90).

Een woordvoerder van het leger verklaarde: 'Een korte tijd geleden heeft het Israëlische leger vier terroristische doelwitten in de Gazastrook aangevallen met behulp van tanks en vliegtuigen. De aanval was een reactie op het beschieten van een Israëlische militaire positie ten noorden van Gaza. Het Israëlische leger beschouwt de terroristische organisatie Hamas als de verantwoordelijke voor wat er in de Gazastrook gebeurt.'

Om veiligheidsredenen zijn treinen tussen Ashkelon en Sderot stilgelegd. Landbouwers werd gevraagd hun akkers aan de grens met Gaza te verlaten.

De afgelopen weken is de situatie in de Gazastrook steeds gespannener geworden, nadat het Israëlische leger een aanvalstunnel had vernietigd, wat de dood van verscheidene terroristen van Hamas en de islamitische Jihads tot gevolg had.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.