Minister Gila Gamliel bezoekt conferentie in Caïro

woensdag 29 november 2017 |  Redactie Israel Today
Al kort na de bloedige terroristische aanslag in de Sinaï werd in Caïro een regionale conferentie gehouden over de bevordering van gendergelijkheid [gelijke rechten voor man en vrouw]. De Minister van Sociale Gelijkheid, Gila Gamliel, vertegenwoordigde Israël op de conferentie van zondag, die werd gesponsord door de Europese Unie en de Egyptische regering.

Afbeelding: Gila Gamliel (foto: Mirjam Alster/Flash90)

Ook Jordanië, Marokko en andere landen namen deel aan de conferentie.
Gamliel werd verwelkomd door de Israëlische ambassadeur in Egypte, David Govrim, die zelf onlangs naar Caïro was teruggekeerd, nadat de Israëlische ambassade negen maanden om veiligheidsredenen gesloten was.
De deelname van Gamliel komt na haar uitspraken van vorige week, dat een Palestijnse staat alleen op het Sinaï-schiereiland zou kunnen worden opgericht.

'Toen ik door de straten van Caïro liep, kon ik de pijn in de ogen van de mensen voelen, en in de media en in het publieke discussies. Ondanks de ernstige aanval in Sinaï, drong de Egyptische regering aan op het houden van de conferentie,' zei Gamliel. 'Dat is een bewijs van de standvastigheid van het Egyptische volk, dat net als Israël het slachtoffer is van moorddadige aanslagen, maar toch de regionale stabiliteit en samenwerking in stand houdt.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.