Egypte dringt PA: hervat onderhandelingen met Israël

dinsdag 28 november 2017 |  Redactie Israel Today
Egypte en andere 'gematigde' Arabische staten in de regio oefenen druk uit op de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Machmoud Abbas, om terug te keren naar de onderhandelingstafel met Israël, zo bericht de Israëlische gratis krant Israel Hayom dinsdag.

Afbeelding: De onlangs geopende grensovergang tussen Gaza en Egypte in Rafah met foto's van de Palestijnse president Abbas en de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi (foto: Abed Rahim Khatib/Flash90).

Een hoge Egyptische ambtenaar vertelde de krant dat zijn land, en Jordanië, Saoedi-Arabië, de Perzische Golfstaten en Israël geïnteresseerd zijn, om één front te vormen om de gemeenschappelijke terroristische dreigingen in de regio het hoofd te bieden.

Het kantoor van de Palestijnse leider Machmoud Abbas in Ramallah gaf toe dat de PA onder enorme druk staat van staten in de regio om weer met Israël te onderhandelen en de veiligheids­coördinatie met Israël volledig te vernieuwen, in een poging om een regionaal front te bereiken tegen de terreur en de invloed van Iran.

De ambtenaar zei ook dat de druk op Abbas van de kant van Egypte is toegenomen sinds de aanval op de moskee in de Sinaï, en dat de Egyptische veiligheidsdienst vermoedt dat een aantal daders en andere gezochte personen in de Sinaï door de tunnels van Hamas naar de Gazastrook zijn gevlucht, met medeweten en goedkeuring van de gevestigde functionarissen van de terreur­organisatie Hamas.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.