Palestijnse Autoriteit tegen matiging van lesprogramma

dinsdag 28 november 2017 |  Redactie Israel Today
Sabri Saidam, hoofd Cultuur en Hoger Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit (PA), heeft een ontmoeting gehad met een delegatie van de Arabische Arbeidersvakbond van de UNRWA in Judea en Samaria om verschillende kwesties te bespreken over de status van werknemers en het onderwijsbeleid in UNRWA-scholen.

Een UNRWA-school in Rafah (Archieffoto: Achmad Khateib/Flash90)

Hij zei dat zijn bureau gekant was tegen het veranderen van het leerplan in deze scholen, en benadrukte dat de PA een duidelijk onderscheid maakte tussen verrijking van leerinhoud en verandering van inhoud. De leiding van de UNRWA had onlangs geprobeerd het leerplan te herzien. Dit is gebaseerd is op radicale uitspraken tegen Israël. De UNRWA wilde dat vervangen door een gematigde benadering van het Israëlisch-Arabische conflict.

Op 7 november jongstleden heeft de Arabische Arbeidersvakbond van de UNRWA in Gaza een officiële verklaring uitgegeven, waarin elke wijziging van het leerplan van het gastland – waarmee de PA wordt bedoeld – wordt veroordeeld. Vorig jaar had deze vakbond eveneens een poging van de UNRWA verhinderd. Dat was om onderwijs over de Holocaust in het leerplan op te nemen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.