Israël zet eerste vrouwelijke tankbemanningen in

zondag 26 november 2017 |  Redactie Israel Today
Ondanks veel controverse zal Israël deze maand zijn allereerste vrouwelijke tankbemanningen inzetten. Al jaren werken activisten eraan de integratie van vrouwen in het Israëlische leger te completeren door tankeenheden open te stellen voor het schone geslacht.

In de komende proefperiode zullen 13 vrouwelijke afgestudeerden van een acht maanden durende verkorte cursus Gepantserde Korpsen worden ingezet op drie tanks die de zuidelijke grens tussen Israël en Egypte bewaken. Omdat zij de grens van een bevriende natie bewaken en die niet overschrijden was een verkorte cursus voldoende.

Hoewel elk van de drie tanks een ervaren mannelijke commandant zal hebben, benadrukten functionarissen van de IDF dat het doel op lange termijn geen gemengde tankbemanningen is. Als het proces succesvol verloopt, wil het Israëlische leger juist tanks met volledig vrouwelijke bemanningen naast tanks met mannelijke collega's inzetten.

Volgens bronnen van het leger zullen de tanks met vrouwelijke bemanningen alleen defensief (en stationair) worden gebruikt, en zullen ze nooit worden opgeroepen tot het binnengaan en manoeuvreren op vijandelijk grondgebied.

'Caracal', een eenheid waarin mannen en vrouwen gezamenlijk dienen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.