Video van de dag: Arabisch dorpje Lifta, Jeruzalem

vrijdag 24 november 2017 |  Redactie Israel Today
Wie over autoweg 1 naar Jeruzalem rijdt, ziet bij het binnenkomen van de stad de leegstaande oude restanten van de huizen van Lifta (Hebreeuwse naam Me Nefto'ach), een voormalig Arabisch dorp waarvan de inwoners tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 waren gevlucht. Later werden er Joodse immigranten uit Jemen en Koerdistan gehuisvest. Maar de omstandigheden waren niet goed, dus rond 1969 verlieten de laatste bewoners het dorp.

Er waren plannen om het dorp te restaureren, een luxe wijk bouwen, maar dit werd na protesten van de vroegere bewoners niet toegestaan. Zo zijn de oude huizen dus tot op de dag van vandaag zo gebleven, deels overwoekerd. De video van vandaag laat ons foto's zien van Lifta en de bron met dezelfde naam. Daarna krijgen we een mooi uitzicht op de stad Jeruzalem.

Het dorp ligt aan de westzijde van Jeruzalem bij de wijk Romera, en staat met de naam Me Nefto'ach als een noordelijke grensstad van de stam Juda vermeld in Jozua 15:9.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.