Smokkel van explosieven naar Gazastrook verijdeld

woensdag 22 november 2017 |  Redactie Israel Today
Enkele weken geleden werd een chemisch laboratorium ingericht bij de grensovergang Kerem Shalom naar de Gazastrook. Dat moet zendingen die bestemd zijn voor de Gazastrook controleren op verdachte chemische stoffen, en het had al succes.

Afbeelding: De verdachte levering (Foto: woordvoerder van het ministerie van Defensie)

Het laboratorium was net met zijn werk begonnen en heeft zijn eerste succes al behaald. Bij het onderzoek van wat motorolie zou zijn, werd ontdekt dat de 'olie' een zeer gevaarlijke stof was, waaruit zeer explosieve springladingen kunnen worden vervaardigd. De gevaarlijke 'motorolie' werd natuurlijk onmiddellijk in beslag genomen.

Het nieuwe laboratorium bevat zeer geavanceerde apparatuur die een breed scala aan stoffen kan onderzoeken, zoals gassen, vloeistoffen, poeders, vaste stoffen, metalen, enzovoort. De gevaarlijke stoffen kunnen zeer snel worden herkend, zodat het vervoer ervan naar terroristische organisaties wordt verhinderd.

Een deel van het nieuwe laboratorium. (Foto: woordvoerder van het ministerie van Defensie)

Het hoofd van grensovergang Kerem Shalom, reserve brigadegeneraal Kamil Abu Rukun, sprak zijn tevredenheid uit over het nieuwe laboratorium: 'De oprichting van het laboratorium geeft ons meer instrumenten voor de veiligheid. We leveren dagelijks strijd tegen pogingen om zaken Gaza binnen te smokkelen. De belangrijkste factor is natuurlijk nog steeds de menselijke factor, de veiligheidscontroleurs bij de grensovergangen. Vandaag de dag zijn we in staat verboden stoffen te identificeren, die kunnen bijdragen aan de versterking van terreurorganisaties.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.