Rel door selfies van Israëlische blogger in Saoedi-Arabië

woensdag 22 november 2017 |  Redactie Israel Today
Een Israëlisch-Joodse blogger deed onlangs wat weinig anderen zouden durven door (vermoedelijk op een buitenlands paspoort) naar Saoedi-Arabië te reizen. Maar Ben Tzion ging niet alleen naar Saoedi-Arabië, hij liet iedereen er op historische wijze van weten via Facebook.

Ben Tzion plaatste daar een aantal selfies met zowel lokale ambtenaren als gewone Saudi's. Op alle foto's droeg hij een Arabische hoofdtooi, of kefiya, die samen met zijn baard de perfecte vermomming was. Maar op een bepaalde foto droeg Ben Tzion een heel ander soort kefiya met daarop de Davidsster!

Maar wat Arabische moslims op de sociale media nijdig maakte, was dat Ben Tzion de op één na heiligste moskee van de islam in de stad Medinah bezocht. De foto van de binnenkant van de moskee werd duidelijk gemaakt door een derde partij, die blijkbaar geen probleem had met Ben Tzion, die heel opvallend op de tas met zijn naam wees.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.